Ada Turism
  • Menu
  • Menu
Excursie de 1 zi : Mânăstirea Horezu - Peștera Polovragi - Mânăstirea Polovragi (Cheile Oltețului) - Peștera Muierii

2 ELEVI GRATUIT/EXCURSIE (situație materială dificilă, media generală din anul încheiat minim 9.00)

LEGENDE, PEȘTERI, MÂNĂSTIRI

București – Salina Ocnele Mari – Peștera Polovragi – Mânăstirea Polovragi – Peștera Muierii – Mânăstirea Hurezi – Pitești – București

Obiective turistice propuse:
Salina Ocnele Mari
(informații utile) – zona de vizitare este amenajată la -225 de metri față de nivelul mării și se întinde pe o suprafață de 10.000 de m.p. Parcul turistic al Salinei Ocnele Mari are o biserică, un muzeu, restaurant, magazine de suveniruri, baruri, un teren de fotbal, de baschet, de tenis, masa de biliard, locuri de joaca pentru copii
Peștera Polovragi (informații utile) – loc de adăpost al dacilor, vracilor, călugărilor. Considerată casa zeului Zamolxis, sfătuitorul și îndrumătorul geto-dacilor, se spune că peștera ar fi fost folosită pentru a ajunge de pe Cheile Oltețului, prin tuneluri nevăzute și neștiute, direct pe Platoul Padeș, la Cetatea Sarmizegetusa.
Mănăstirea Polovragi (informații utile) – ctitorită la 1505 de către Radu Comisul și Pătru Spătaru, fiii marelui boier Danciu Zamona, menționați într-un hrisov emis la 18 ianuarie 1480 de voievodul Basarab cel Tânăr.
Cheile Oltețului – cele care despart Masivul Parâng de Munții Căpățânii, dezvăluie, pe o distanță de doi kilometri, sălbăticia extraordinară de pe malurile Oltețului.
Peștera Muierii – unul dintre cele mai fascinante monumente ale naturii din Romania, aceasta fiind săpată în interiorul masivului calcaros lângă râul Galbenul, la o altitudine de 700 m. Se spune că aici se petrec minuni și că sălile interioare, scobite în stâncă, au efecte curative pentru anumite afecțiuni.
Mânăstirea Hurezi (informații utile) cea mai de seamă ctitorie a domnului martir Constantin Brâncoveanu, sinteză a artei românești din acel timp, a fost construită între anii 1690 și 1693, biserica mare a așezământului fiind târnosită la 8 septembrie 1693.

Obiectivele turistice sunt orientative. Este posibil ca timpul nu permită vizitarea tuturor obiectivelor propuse.
Pentru vizitarea altor obiective turistice care nu se afla pe traseul menționat, prețul se recalculează.

de la 175 lei/elev

PRETUL INCLUDE:
– transport cu autocare clasificate, 3*;
– taxele pentru parcări.
1 gratuitate la 7 elevi (6 cadre didactice însoțitoare)

PRETUL NU INCLUDE:
– rezervările și taxele de intrare la obiectivele turistice;
– taxele de intrare în orașe;

INFORMAȚII:
Acte necesare:
carnetul de elev, vizat la zi;
Plecări: sâmbăta și duminica;
Locație de plecare & retur: lângă sau în apropierea școlii;
Ora de întâlnire: 06:30; ora de plecare: 07:00;
GRUP MINIM 40 ELEVI

NOTĂ:

  • OFERTA ESTE LA CERERE
  • Tarifele sunt aproximative, cele finale fiind atunci când există comandă fermă (dată de desfășurare, număr turiști) și confirmarea disponibilității la transport și/sau la cazare;
  • Tarifele si disponibilitățile pot suferi modificări în funcție de evenimente (economice, război, pandemie etc.) independente de furnizorii de servicii turistice (agenție de turism, transportator – autocar);
  • Agenția își rezervă dreptul de a reordona programul excursiei, în anumite situații speciale determinate de factori independenți de voința agenției, cu respectarea în totalitate a serviciilor incluse în program. Programul turistic se desfășoară în baza contractelor interne încheiate;
  • Distribuția locurile în autocar se face în ordinea înscrierii, sau cea stabilită cu reprezentantul grupului înaintea plecării.
  • Agenția de turism poate anula excursia în cazul nerealizării numărului minim de turiști și are obligația de a înștiința turistul cu 15 zile înainte de data plecării. 
  • Agenția Ada Turism nu plătește bani pentru realizarea grupurilor de elevi, pentru excursii de 1-4 zile și tabere școlare.
  • Oferta supusă unor termene și condiții. 
Hartă traseu